• Juul Bijster

  kunstenares, illustrator en schrijfster

 • PRENTENBOEK WILDROOSJE

 • De rozenkweker meneer Flodewijk wil de ‘beste roos van het land’ kweken. Als er gewone wilde roosjes uit de rozenzaadjes komen is hij teleurgesteld en gooit ze weg. Zo belandt Wildroosje bij de vuilnisbak. Laat dit mooie, eigenzinnige roosje het erbij zitten of onderneemt ze wat?  
  Wildroosje is een prenten-/voorleesboek. Het berijmde verhaal is geïllustreerd met 21 kleurrijke schilderijen, door Juul geschilderd. Het boek is uitgegeven in een bijzonder fraaie handgebonden Limited Edition.

 • OVER JUUL BIJSTER

 • Juul groeide op in Amsterdam in een gezin met vier dochters. Al op jonge leeftijd ontwikkelde zich de liefde voor kunst en creatie. Na het opgroeien van haar kinderen en een carrière kreeg ze de ruimte om haar passie te volgen en de penseel op te pakken. Al met de eerste penseelstreken kwam haar sluimerend talent boven en toonde ze een geheel eigen stijl. Het begon met iconische geboorteschilderijen die zij voor haar kleinkinderen maakte. Het nieuwe leven, het kind-zijn, de liefde, familie en relaties werden terugkerende thema’s in haar werken.

 • Als kind al was Juul gefascineerd door wilde rozen. Toen jaren geleden bij toeval meermaals de woorden ‘Wild Roses’ haar pad kruisten, vormde zich in haar hoofd het verhaal van Wildroosje. Ze besloot de beelden op doek te zetten en er een rijmende tekst bij te maken voor haar kleinkinderen. Het intensieve proces resulteerde in een rijk geïllustreerd, gelaagd verhaaltje met autobiografische elementen. Grote wens was er een echt boek van te maken.

 • Uitgeverij Limited Editions

 • In Mieke Stouten van Uitgeverij Limited Editions vond ze de perfecte partner om het boek vorm te geven. Zo groeide het zaadje in Juul’s hoofd uit tot een bijzonder prentenboek dat met groot enthousiasme is ontvangen. Alle dank aan Mieke voor haar niet aflatende inzet, vakmanschap en de fijne samenwerking die hebben geleid tot een prachtig resultaat.

 • Verborgen parel

 • Toen Juul Bijster onze uitgeverij benaderde voor de uitgave van haar kinderboek was dat het begin van meer dan een jaar samenwerken, goed op elkaar afstemmen en samen zoeken naar oplossingen. Juul had duidelijk voor ogen waar ze naartoe wilde, kon dit ook goed verwoorden; ze heeft een scherpe waarneming, waardoor het een uitdaging is geworden om de hele opdracht samen met haar tot een goed einde te brengen.

  In nauw overleg verzorgden wij het digitaliseren van haar schilderijen, gaven advies en verzorgden de opmaak van het boekwerk en het printwerk. Het bindwerk is in eigen beheer in onze boekbinderij tot stand gekomen.

  Soms lopen wij wel eens tegen verborgen parels aan, voortgebracht door eigenzinnige mensen die niet klein te krijgen zijn. Juul Bijster en haar Wildroosje zijn daar een voorbeeld van. De samenwerking met Juul Bijster is ons een waar genoegen geweest.

  En het resultaat mag er zijn!

 • Kijk voor nog meer werk van Juul Bijster op:

  www.wildroosje.nl